Gå til hovedinnhold

SFI CRIMAC Workshop utforsker prosessering av store mengeder akustikkdata

SFI CRIMAC arrangerte en åpen workshop med fokus på databehandlingsmetoder for store mengder plankton- og fiskeriakustikkdata.

Arrangementet ble holdt fysisk på HI (Bergen, Norge) og online. Omtrent 80 personer deltok enten fysisk eller online, representert av 18 land og 49 forskjellige forskningsinstitusjoner og selskaper.

Med akustisk datainnsamling som blir stadig mer utbredt på tvers av ulike plattformer og bruksområder, hadde workshopen som mål å ta for seg den økende utfordringen med å håndtere og analysere stora akustiske datasett. Arrangementet inneholdt presentasjoner om nåværende bruksområder, teknologiske flaskehalser og innovative løsninger, inkludert AI-drevne prosesser, skybaserte tjenester og autonome datainnsamlingssystemer.

Den første dagen var sentrert rundt case-studier fra HI og andre organisasjoner, mens den andre dagen fokuserte på samarbeidsdiskusjoner om beste praksis for effektiv stordataanalyse innen fiskeriakustikk.

Workshopen har som mål å produsere en fagfellevurdert artikkel som deler erfaringer, mulige veier for økt samarbeid og veiledning for fremtidig forskning og utvikling.

Crimac-big-data-workshop-2024